В артистичния дом на маестра Константина Петкова - Костадин Генчев квартет

„Срещи с изкуството в артистичния дом на маестра Константина Петкова“, тази неделя, 25 септември 2022 г., 19 ч., в с. Пчеларово ще гостува - Костадин Генчев квартет!

Костадин Генчев – кавал и композиции

Гергана Димитрова – вокал

Петър Миланов – тамбулир, китари

Иван Цонков – перкусии

Квартетът е образуван от музиканти, които от дълги години свирят и участват заедно в различни проекти. Всеки със свой почерк и музикална естетика, те обединяват своите знания, опит и талант в камерна формация. Музиката, която сътворяват, е на основата на българския фолклор, но е умело съчетана с импровизации, етно и world звучене.

Костадин Генчев е композитор, аранжор и изпълнител на кавал. От 30 години е солист и оркестрант в Оркестъра за народна музика на БНР. Той е един от основателите на групите „Булгара“ и „Дива река“, композитор на музиката на „Исторически парк“ край Варна, носител на Втора награда от Конкурса за написване на симфонично произведение в 7/8.

Гергана Димитрова е солистка на женски народен хор „Мистерия на българските гласове“ и на вокална формация „Ева квартет“. През 2009 г. създава свой самостоятелен проект с авторска музика „Белонога“. С него има издадени два албума – „През очите на Слънцето“ (2012 г.) и „През очите на Земята“ (2018 г.) Гергана Димитрова участва в редица международни проекти, записва театрална и филмова музика, работи и като вокален педагог.

Петър Миланов е новатор с неизчерпаема енергия, предпочитан музикант в десетки проекти. Той участва в проекта „Белонога“, групите GloBalKan и Cinga Manga Funk, в спектакли на Камен Донев. Петър Миланов има изключителен усет за акомпанимент и създаване на звукова среда, която изпълва пространствата, в които свири.

Иван Цонков е перкусионист с фин усет за музиката. Солист в Оркестъра за народна музика на БНР. Той участва в десетки проекти с фолклор, джаз, класическа и етно музика, а също така работи и като педагог.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ“

Входът е свободен.