"Jazz do Moreto" се проведе за четвърта поредна година в село Езерец

За четвърта поредна година в село Езерец се организира джаз фест "Jazz do Moreto". Tози път специални гости бяха Теодосий Спасов Трио -  в състав Теодосий Спасов - кавал, Александър Леков - бас китара, Начо Господинов -ударни инструменти. Освен тях на сцената се изявиха и  Франк Нестлер – саксофон - Германия, Пламена Костова-вокал и Павлета Проданова-пиано, която е и организатор на това събитие.

"Трудно се организира едно такова събитие, но радостта около цялата организация и момента в който виждам веслите очи  грейналите лица у хората, разбирам, че сме си свършили добре работата", споделя тя за Медийна група "Добруджа".

Членовете на Теодосий Спасов Трио изразиха своето задоволство, че участват в тазгодишното издание на "Джезерец". Самият Теодосий Спасов вече е свирил наблизо в село Камен Бряг по време на фестивала "Джаз на село" през 2018 година и е останал с приятни впечатления от тукашната публиката, която посещава подобни събития.  "Мястото е много автентично, много диво, което напоследък все по-рядко започва да се среща", заяви Начо Господинов, член на групата. 

За трета поредна година  участва и саксофонистът Франк Нестлер от Германия. "Публиката е много отворена към нашата музика, много заинтересована, Павлета кани винаги много добри музиканти от България и за мен винаги е удоволствие да свиря с тях и да слушам техните изпълнения. "

На 07.08.2022 в Зеления център в Шабла, се проведе уъркшоп за деца "Приказки за джаза". Там децата се запознаха с тромпета и ударните инструменти, като успяха и да посвирят и участват заедно с ръководителите - Стела Стойкова - ударни и Стоян Жеков - тромпет.

Източник: usgrental.com