За първа поредна година в Добрич ще се проведе"Dobrich JaZz Fest"

С очаквано голям интерес на сцената пред Община Добрич-"Лапидариума" ще излязат утвърдени музиканти,които ще ни пренесат с ритъм,багри,тембри и цветове в света на музиката,и по-точно в Джазът.

Очаквайте една изключителна група,която ще се яви за първи път в гр Добрич,а именно "Зона Ц"-представена от Стоян Янкулов-Стунджи,Васил Спасов,Веселин Веселинов-Еко и Мирослав Иванов.Всички те са утвърдени музиканти в България и чужбина.Ще чуем "Добрич Джаз Бенд",Пламена Костова,Павлета Проданова

Очаквайте много наслада за сетивата и душата!

Стоян Янкулов-Стунджи-ударну инстр.Участва в разл.проекти-джаз,Фънки,поп-фолк,етно -джаз и др.Познат на всички.За него казват,че успява да възпроизведе орк.звучене на ударните инстр."Да свиря-за мен е да общувам"казва той.И този път ще ви изненада с проекта Зона Ц"

Васи Спасов-пиано.Музикант,пианист,композитор.Свири и на тромбон и ударни инстр..Завършва муз.колеж Бъркли в Бостън,където специализира пиано.Работи върху редица проекти-"Зона Ц",Фънкалеро" и др.редом с други известни и утвърдени музиканти.

Веселин Веселинов-Еко-бас китара,контрабас.Музикант,композитор.Един от най-добрите басисти в страната.Стиловете ,в които работи са джаз,Фънки,блус,рок.А проектите са много-"Зона Ц","Инфинити""Tube Hedzzz""Живко Петров трио",Лили Иванова,с Милчо Левиев и мн.други.

Мирослав Иванов -соло китара.Композитор,утвърден китарист.Работи в стилове -джаз,Фънки,рок и др.Основател на група "Сафо".Участва в проекти на Стефан Вълдобрев,Васил Найденов,Камелия Тодорова и д-р.Албуми-"Circus",Little Alein" и д-р

Зона Ц е българска джаз-фюжън,фънк група,създадена от Милан Грозданов,Васил Пърмакив,Иван Лечев,Веселин Веселинов-Еко и Стоян Янкулов -Стунджи.Учасъват в разл.фестивсли-Аполония,Русе,Пловдив,Банско и се.Сътрудничас с известната Иелдъз Ибрахимова за записи и концертни изяви.

Добрич Джаз Бенд са създадени през 2019г-първата джаз група в града,.Пламен Петров-тромбон,Николай Петров-контрабас,Стела Стойкова-ударни,Стоян Жеков-тромпет,Атанас Атанасов-саксофон и Краси Донков-пиано.Участват във "Дни на джаза" в Балчик и др.и в България търси талант,където стигнаха до полуфинали.

Пламена Костова-вокал.Родом от ДобричСтилове фънк,поп,джаз,фюжън джаз.Завършила с поп и джаз пеене в "Академия за муз.изкуство"-Пловдив.Има няколко авторски песни.

Павлета Проданова-пиано.Родом от Добрич.Преподавател,пианист,музикант.В последните години се изявява и експериментира с джаз,Фънки,фюжън джаз.Органузаъор и арт.директор на "JaZz do MoReto" и "Dobrich JaZz Fest'


На следващият ден 18.09 пред Истор.музей в градски парк от 11.00ч. ще се състои Джаз матине за деца!

Очакваме децата ,за да ги запознаем с инструмента саксофон🎷,ще слушаме"Приказки за джаза"и ще рисуваме. Лектори-Веселин Солаков-саксофон,Атанаска Георгиева-писател и Олга Иванова-художник

Ще участват деца от Младежки дом -Добрич-школата по рисуване ,с ръководител Олга Иванова и Школата по по пеене,с ръководител Елена Карабельова и Жана Стефанова .

Заповядайте на 17.09 и 18.09 за първа година на "Dobrich JaZz Fest".Събитието се организира с съдействие на Община Добрич , сдружение "Нова Арт Проджект и спонсори.