Премиерни изпълнения на “Колегиум ОСАННА” в библиотеката

На 20 септември 2022 г. /вторник/, от 18.00 ч. библиотеката ще бъде домакин на концерт на “Колегиум ОСАННА”. Концертът е със свободен вход и е организиран по проект на Младежко сдружение-България “Невидими пространства и форми”, с финансовата подкрепа на Министерство на културата ‘22. 

“Колегиум ОСАННА” ще изпълни за първи път произведения на композитора Георги Попов, полагащи основите на един своеобразен музикален Пантеон. Ще прозвучат четири малки кантати за пиано и гласове по стихове на Иван Вазов. От “Епопея на забравените” - “Раковски” (с фрагмент от неговото “Символ верую”), “Левски”, “Паисий” и от “Тъгите на България” - “Лейди Странгфорд”. За първи път ще прозвучат и 12 клавирни миниатюри, както и малка кантата върху един от първите анонимни поетични текстове в българската литература “Похвала за цар Симеон”.

В тази програма “Колегиум ОСАННА” е в състав д-р Елица Христова - диригент, пианист, Георги Попов - композитор, баритон, Олга Цветкова - сопран, Боряна Терзиева - мецосопран, Борис-Михаил Попов - бас, цигулар.