Джаз фест "JaZz do MoReto"


За четвърта поредна година в село Езерец ще се проведе Джаз фест "JaZz do MoReto". Тази година сме ви приготвили големи изненади.На сцената ще излязат Теодосий Спасов трио-Теодосий Спасов-кавал,Александър Леков-бас китара ,,Начо Господинов-ударни инструменти, съобщават организаторите. 

Теодосий Спасов е световно известен музикант,виртуоз,композитор.Радетел на бълг.музика. Смесва и експериментира върху различни стилове.Удостоен е с много награди за принос към муз.култура, една от която е "Артист на мира" на Юнеско.Мирът-това е каузата на тазгодишният фестивал!!Теодосий Спасов ще ни отведе към далечни светове със своята виртуозна музика,стъпила върху джаз,етно мотиви и фолклор.

Александър Леков е родом от Пловдив. Свири в различни формации и проекти с изявени музиканти.Преподавател и композитор.Начо Господинов е част от състава на Теодосий Спасов трио.Изявен музикант,родом от Пловдив.В програмата на феста ще се включат и Франк Нестлер-саксофон-Германия, Пламена Костова-вокал и Павлета Проданова-пиано. 

Франк Нестлер е преподавател в Германия,работи с много джаз муз.и е основател на Джаз секстет. Пламена Костова е завършила поп и джаз.Изявява се с музиканти в различни формациии. Има свои авторски песни. Павлета Проданова- дългогодишен музикант, пианист, организатор на феста и участник всяка година.    

Музикантите ще ви отведат в магия от звуци, и музика!Джаз, етно, соул, блус, неравноделни ритми ще взривят поляната в Езерец!

Разбира се, както винаги сме оставили изненада за края!

На 6.08. - Езерец, начало - 20.00 ч., но е желателно да дойдете по рано.

На 7.08 - в Зелен Център -Шабла ще се проведе уъркшоп -"Приказки за джаза "за деца. Там децата ще се запознаят с тромпета и ударните инструменти. Ще могат да посвирят и участват заедно с ръководителите-Стела Стойкова - ударни и Стоян Жеков - тромпет. Начало -11.30 ч.