С много награди откриха сезона самодейците от НЧ "Йордан Драгнев - 1894" - с.Крушари

След близо двегодишно прекъсване, предизвикано от кризата с Ковид - 19, самодейността в местните читалища бавно се възстановява и набира скорост. На приключилия Международен фолклорен фестивал "Атлиманска огърлица" - гр.Китен, танцово-певческата група за автентичен фолклор и група за стари градски песни към читалището в с. Крушари, се завърнаха с много награди. С индивидуален приз „Пазител на фолклора“ е удостоен Светлин Марков - художествен ръководител на групата за автентичен фолклор. Танцово-
певческата група е удостоена с две награди - диплом „Специалната награда на НЧ „Свобода- 1948“ – гр. Китен и диплом „Лауреат І-ва степен“ за достойно представяне.

Групата за стари градски песни получи диплом „Лауреат І-ва степен“ за участието си във фестивала. Предстоят още изяви на съставите в Калипетрово, Регионалния събор на Текето, представяне на обичая "Жътва" в Рибарица през юли и други участия. На всички самодейци, музиканти и ръководители, желаем нестихващо вдъхновение, сили и ентусиазъм, за да крепят и пазят българския дух, съобщават от община Крушари.