Деца от Балчик ще запеят днес "Слънчева светлина"

Децата на Балчик ще се съберат на централния площад в града на 14 май, за да запеят заедно специално създадената за тях песен "Слънчева светлина", съобщи председателят на сдружение "Музикален свят - Балчик" и хоров диригент д-р Валентина Георгиева. Публиката може да аплодира пеещите деца от шест училища и детски градини в 11:00 часа.

Концертът е част от проект за силата на хоровата общност във времето на социална изолация заради пандемията от COVID-19, подкрепен от Националния фонд "Култура". В музикалното пътешествие децата преминаха през "Запознаване" и "Ритъмът е в мен", за да стигнат до "Аз мога".

Чрез виртуален мост детската вокална група при читалище "Паисий Хилендарски" отправи посланието към класните стаи и занимални "Не искаме да сме разделени, искаме да сме заедно!" и увлече всички в забавлението. Участващите в проекта научиха за вокалните техники, а заедно с музикален терапевт изобразяваха звуците и с движения.

Сдружението "Музикален свят - Балчик" е готово да сподели опита в приобщаването на децата към музиката с педагози от цялата страна.