Първо представяне на "Свекърва" за тази година

                              Сн. "Подиум"
Класическата комедия на Антон Страшимиров "СВЕКЪРВА"  ще бъде представена от 19.00 часа в камерна зала на ДТ "Йордан Йовков" на 20 януари 2022 г.

Режисьор на спектакъла е Стефан Спасов, сценографията на Димитър Митев. В актьорската трупа на този спектакъл са: Мария Гинкова, Мария Генова, Георги Георгиев, Татяна Христова, Любов Николова, Красимир Демиров и Филип Янев.

„Свекърва“ е една от най-играните комедии на българска сцена.

Пиесата е написана в Женева през 1906 г. от Антон Страшимиров, като заела своето заслужено място сред образците на българската драматургия. Текстът осмива типичните балкански битови ситуации в  моделите на отношения между снаха и свекърва, майка и син, съпрузи, сватове. Наред с недъзите в порядките на българското семейство, невежеството, клюкарщината и сватосниченето, в "Свекърва" Страшимиров  изтъква вечния конфликт между различните поколения. 

В образа на старата Костанда са изнесени противоположните качества на свекървата, изразили се в лоши и несправедливи отношения спрямо снахата – кротката и търпелива Дечка.

Този спектакъл връща вярата и любовта ни към театъра. Режисьорът на спектакъла

Стефан Спасов е създал истинска свекърва от ново поколение, не само заради визуалното осъвременяване на пиесата откъм сценография и костюми. Постановката звучи актуално и съвременно, с лек ориенталски нюанс, достатъчен за цялостното звучене на една модерна комедия.

За информация и билети : Билетен център на ДТ"Йордан Йовков" - гр. Добрич / от 9.00 до 18.00 часа/ и на тел: 058/ 605 573    

0885387319, 0885190247

За влизане в зала се изисква зелен сертификат за лица над 18 годишна възраст!