Излезе от печат лиричната книга на Георги Калчев "БЕЛЕЗИТЕ НА ДЪЖДА"

Лиричната книга на добричкият поет и актьор Георги Калчев "БЕЛЕЗИТЕ НА ДЪЖДА" излезе от печат в края на миналата година. 

Поетът си отиде от този свят през декември 2019 година, на 61 години. Майка му, актрисата Ема Георгиева събра неиздадените 38 стихове на сина си в книгата "БЕЛЕЗИТЕ НА ДЪЖДА". Редактор е Академик Марин Кадиев, художник Христо Генчев(Космоса). Издател е "Матадор 74".

В своя предговор редакторът на книгата академик Марин Кадиев пише: "В своето поетично творчество Георги Калчев си изявява като виртуозен майстор на стиха и със завладяваща лирическа тоналност внушава пълноценни послания. Стиховете му звучат като камертон, те са художествени синтези и доказват редкия поетически талант на автора, неговата богата естетическа култура, глъбинно художествено световъзприемане, фин и рафиниран духовен свят..."

Все стихове, написани между живота и смъртта, между любовта и омразата човешка ...

И след смъртта съм още жив - 

напук на Бурите и враговете, 

защото съм инат и малко див ...

Понякога летях със ветровете.

Да! Мен ме има! Аз съм жив

напук на дявола и враговете.

Кървящ - оставам си неземно див

и пак политам с ветровете!

Георги Калчев е роден на 29 януари 1958 година в град Добрич в семейството на актьори. През 1985 година завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“. Работи като актьор на свободна практика в София и в театрите във Враца, Силистра и Добрич. Пише поезия още като ученик. Негови стихове са печатани в литературни сборници, вестници, списания и алманаси. Носител е на награди от национални поетични конкурси.

Член е на Сдружението на писателите в Добрич и на Съюза на независимите български писатели. 

Георги Калчев е син на известните актьори Калчо Георгиев и Ема Георгиева.

През месец май 2019 година Георги Калчев представи последната си стихосбирка "Възкръсно жито".

Георги Калчев почива на 2 декември 2019 година.

Поклон пред паметта му!