Конкурс за забавни тостове и наздравици организират НЧ "Съгласие - 1890" и Художествената галерия в Каварна

               Сн. pixabay.com
Литературно четене на забавни тостове и наздравици на тема "Любов, налей ми чаша вино" и конкурс за домашно вино организират Народно читалище "Съгласие - 1890" и Художествената галерия "Христо Градечлиев" в Каварна в навечерието на Трифон Зарезан, съобщи за БТА секретарят на читалището Ивелина Павлова.

Четенето, което ще се състои на 11 февруари за четвърта поредна година, има за цел да привлече автори от общините Балчик, Каварна и Шабла и този път ще бъде с конкурсен характер.
Произведенията ще бъдат оценени от тричленно жури, а най-добрите ще получат награди.
По традиция двата културни института обявяват и конкурс за местните любители-производители на домашно вино - бяло, червено или розе.
Тук имаме много лозови масиви и почти всяко семейство си прави домашно вино, обясни Ивелина Павлова. Каним сомелиери, които оценяват вината, и раздаваме награди - грамота и забавен подарък.
Желаещите да се включат в литературния конкурс могат да изпратят до 2 авторски творби на biblioteka_nch_saglasie@abv.bg до 8 февруари. Винарите пък могат да оставят от производството си в прозрачна стъклена бутилка от 500 или 700 мл. без етикети на 8 и 9 февруари до 17.00 часа в Художествената галерия.
Напитките ще бъдат наградени по време на литературното четене.
Ако епидемичната обстановка позволи, ще направим събитието присъствено в Художествената галерия, при спазване на всички мерки. В противен случай ще помолим участниците да изпратят свои записи и ще излъчим победителите онлайн, добави Павлова.
БТА