Радослав Радев дари наградата си от фотоконкурса "Православието в Добруджа", за построяването на храм "Св. Лука Кримски"

Носителят на втора награда от фотоконкурса "Православието в Добруджа" Радослав Радев дари получените средства, за построяването на храм "Св. Лука Кримски" в кв. "Добротица", Добрич. Ето какво написа родолюбивият добруджанец до редакцията на "Подиум" и читателите на сайта:

Уважаеми добруджанци, 

Честито Рождество Христово! Бъдете живи и здрави, нека в сърцата и душите ви пребъдват  светлина, мир и вяра в доброто.

Преди няколко седмици спечелих втора награда на националния фотоконкурс "Православието в Добруджа", организиран от "Подиум" и "Православието  - Добрич". 

Днес на светлия християнски празник дарявам своята награда за построяването на православния храм "Св. Лука Кримски" в кв. "Добротица", гр. Добрич. 

В тези трудни времена на пандемия, икономическа, морална, ценностна и духовната криза призовавам всички добруджанци, независимо дали живеят в Добрич, други български градове или извън отечеството ни да дарят според желанието и възможностите си средства за построяването на Божия храм. Вярата ни е съхранила през вековете на изпитания за българския народ, вярата ще ни съхрани и днес. Нека помогнем за построяването на храм "Св. Лука Кримски" и го завещаем на поколенията след нас. Считам, че милосърдието, дарявянето на средства за различни каузи трябва да се извършва тайно, но понякога с цел обединяване на повече хора е допустимо това да случва явно. Поради тази причина реших да обявя дарението, което правя. 

Пожелавам на всички добруджанци здраве, успехи и закрила от Св.Лука Кримски, който помага за лечение на различни заболявания, а какво по-хубаво от това да изградим заедно храм с такъв закрилник за град Добрич.

Радослав Радев е роден в град Добрич. Завършва СОУ "Любен Каравелов" гр. Добрич през 2004 г. През 2009 г. завършва Икономически университет - Варна. От същатата година до днес е преподавател към катедра "Стокознание" в ИУ-Варна. От 2019 г. е доктор по икономика. Семеен с трима сина. 

Дарения за построяването на православен храм „Свети Лука Кримски“ в Добрич, могат да се правят на банкова сметка:

IBAN: BG 94CREX 9260 1060 9179 01

BIC: CREXBGSF

Токуда банк