Големият победител от първото издание на добричкия фест е ямболската група SECONDAY

При голям зрителски интерес премина третата вечер на Националния фестивал на ученическите рок-групи.  
В дух на приятелство и колегиалност групи от 7 града показаха своето изкуство пред компетентно жури с председател Иван Лечев – ФСБ и членове : Звезди Керемидчиев – АХАТ, Славчо Николов – БТР, Венко Поромански – ФОНДАЦИЯТА, и продуцента от БНР  Мая Райкова. 
На сцената на скейт-парка водеща бе добричката певица Диди Германова, която изпълни няколко песни в дните на фестивала.
Специални награди от организаторите получиха най-младата група FIRE BAII от Варна и пловдивските групи LONERS ON THE HILL и RED TRIGGER.  
Всички изпълниха по две песни. Третото място бе за варненската група ДЕДРОЛ,  а второто място зае добричката група CREEP. Големият победител от първото издание на добричкия фест е ямболската група SECONDAY превърнала се в любимец на жури и публика. 
Грамоти и награди на участниците връчиха представителите на МОН г-жа Борчева и г-н Николов. Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев бе патрон на фестивала. Организаторите от Община град Добрич и НЧ „Добрич-2017“ благодариха на участниците,  журито и публиката и обещаха догодина още по-добро издание.
Истински фурор предизвика концерта на журито. На добричка сцена се роди нова група. Легендарните български музиканти Иван Лечев, Звезди Керемидчиев, Славчо Николов и Венко Поромански буквално взривиха публиката с изпълнения на рок-класики от българския и международен репертоар. Тъй като за първи път излизат на сцена в този състав музикантите споделиха, че дълго са обсъждали името на новата БГ група и накрая са се спрели на  името на хотела в който са настанени – ИЗИДА.