Отиде си стопанинът на Миновото кафене "Стария Добрич"

Стопанинът на Кафене „Стария Добрич“ - Мино Минов си отиде днес след продължително боледуване, на 66 годишна възраст. Поклонението ще се състои на 31 януари от 11.00 до 12.00 часа в траурен дом „Харон“. 
Той направи кафенето средище за творците и почитателите на изкуството. В периода 2001 – 2005 година там ставаха събирания на артисти във вторник и петък, наречени „Бохемски вечери“. В един неформален кръг, без букети и поздравителни адреси, в кафенето се случваха доста неща, обединяващи хората в Добрич - концерти, премиери, литературни четения, спектакли. На 2 декември 2011 г., по инициатива на актьора Валентин Андреев-Рафе, се проведоха избори за кмет на "Стария Добрич", на които кафенето бе единствена секция с /ф/урна за бюлетини.
Мино бе почитател на литературата и обичаше да събира пишещите хора около себе си. Той бе стълб и център на тези сбирки, широко скроен, работещ не за печалба, а за да го има това място с неговата специфика. Всеки гостуващ автор оставяше дар от своите книги за кафенето в "Стария Добрич". Библиотеката съществува и до днес. Сбирките, премиерите и концертите продължават.
Светъл път на Мино сред бохемите и звездите на другия свят!