Представят "Юнаци с умни калпаци" и през февруари

Новата постановка на "Юнаци с умни калпаци" ще бъде представена в камерна зала на ДТ "Йордан Йовков" на 12 и 27 февруари 2019 г.  от 19.00 часа.
В спектакъла ще видите актьорите Петър Петков, Красимир Демиров, Филип Янев, Владимир Трендафилов, Татяна Христова и Любов Николова.
Сценографията е дело на Димитър Митев. Режисьор е Костадин Бандутов.
Що е то ламя и има ли почва у нас?
Четирима „юнаци” с доста съмнителни геройства зад гърба си, са се наели с благородната задача да "пазят" селото си от нападението на ламята, която не се знае каква е, къде е и кога ще дойде. Това пазене трябва да бъде възнаградено по някакъв начин, а той е - селото да ги храни и облича.
С много чувство за хумор автора ни разказва една приказка, в която чрез алегория описва нашето общество и различните му представители.
Спектакълът е интересен както за възрастни така и за деца. Описва взаимоотношенията, характерите и народопсихологията ни.
В същото време показва и как трябва да се бориш за любовта си и същевременно да превъзпиташ мързеливците, ако изобщо подлежат на превъзпитаване.
За информация и билети : Билетен център на ДТ"Йордан Йовков" - гр. Добрич / от 9.00 до 18.00 часа/ и на тел: 058/ 605 573.
За тази вечер, 29 януари билети няма.