Държавният театър от Констанца гостува в Добрич с пиесата на Недялко Йорданов "Убийството на Гонзаго"

В рамките на Седмицата  на международния театър в Добрич гостува Държавен театър от гр. Констанца. Актьорите от Румъния ще представят пиесата на Недялко Йорданов "Убийството на Гонзаго". Спектакълът ще се играе на 28 април от 19.00 часа в голямата  зала на ДТ "Йордан Йовков" - гр. Добрич. Пиесата е с превод на български език, съобщават организаторите.
Недялко Йорданов разказва, че е написал пиесата „Убийството на Гонзаго” в отговор на това, което се е случило с баща му пред собствените му очи. Открива възможност за това в пиесата „Хамлет” на Шекспир.
Главните действащи лица обаче не са от кралския двор, а са пътуваща актьорска трупа, поканена в замъка Елсинор от кралския съветник Полоний, за да развесели принц Хамлет. Принцът решава да се възползва от случая и да разобличи новия крал Клавдий, който е отровил баща му и се е оженил за кралицата, майка на принц Хамлет. Подведени от големия хонорар, актьорите склоняват да изиграят пиесата „Убийството на Гонзаго”, с което си навличат гнева на краля.
Една история, която разказва за живота на актьора – беден, раним, влюбен и разлюбен, но винаги горд и непреклонен; за любовта на жените – измамна и всеотдайна. Една история, която описва задкулисните игри в кралския двор и сложните политически ходове, на които те се подчиняват.
За информация и билети : Билетен център на ДТ"Йордан Йовков" - гр. Добрич / от 9.00 до 18.00 часа/ и на тел: 058/ 605 573.