Шест премиери в ДКТ „Дора Габе“ през тази година„Облачето“ е първото ново заглавие  в културния афиш на кукления театър  в Добрич за 2016 година. Репетициите на спектакъла по текст на Георги Джилянов вече започнаха. Режисьорът Николай Бояджиев ще работи с актьорите Мирослава Демирева, Сибел Азисова, Мустафа Исмаил и Румен Куртев.Със сценографията е ангажирана  Наталия Гочева. Премиерата е предвидена за края на януари.

През март малките зрители ще могат да видят „Лека нощ, съкровище!“.  Постановката ще бъде реализирана от режисьора  Румен Куртев, със сценографията  на Елисавета Качулева и  музиката на Пламен Мирчев- Мирона.

За април е предвидено премиерното представление на „Мери Попинз“  с режисьор Леонард  Капон. А проф. Славчо Маленовще постави през  юни на сцената на добричкия куклен театър „Дъщерята  на магьосника“.

След лятната ваканция децата в Добрич ще могат да видят през септември спектакъла „Хитър Петър“. За режисьор е поканен Веселин Бойдев, сподели Петър Петков – директор на ДКТ „Дора  Габе“. По традиция 2016 година ще приключи с ново коледно представление.