Приказния проект „Букварино“ достигна и до Област ДобричИгрознанието „Букварино“, което завладя малки и големи, вече се разпространява и в Добрич. „Букварино“ е урок по родолюбие, като идеята е деца и родители да редят мислите си с букви от българската азбука и изображения на велики личности от историята ни. Играта ще е верен спътник на децата и през лятната ваканция.
„Букварино“ се състои от 60 карти за игра. На тях се съдържат бележити личности от българската история, които са описани подробно със свои характерни и значими дела според периода на житейския им път. В този комплект има също така две безценни карти „Ключ“, с които участниците в това забавно игрознание ще отключват вратите на познанието. Чрез игрите и ключовете на познанието, децата ще насърчават родителите и учителите си да общуват повече с тях.
"Малчуганите се влюбиха в нашето образователно помагало. Всеки ден виждаме техните незабравими усмивки, а това е най-голямата награда за нашия труд“, заяви Цвета Кирилова", председател на "Сдружение Азбукари".
„Идеята за създаване на „Букварино“ се роди от мотивацията ни да възпламеним желанието на децата да разглеждат с интерес съкровищницата на знанието. Доволни сме, когато виждаме, че хлапетата умеят да анализират без притеснения, да търсят нужната им информация, да проучват, да съпоставят, да се съгласяват с изводи и твърдения или да се съмняват в тях“, заяви  София Йовчева, доброволец в организацията.
Всеки, който чрез дарение си вземе "Букварино", ще помогне за реализиране на предстоящия образователен проект на "Сдружение Азбукари" - "Креативни мислители", които има за цел създаването на уникална училищна стая във гр. Велико Търново.