Откриват обновената експозицията в с. Красен, посветена Йовков   
  В навечерието на 135-тата годишнина от рождението на белетриста Йордан Йовков и по повод Международния ден на музеите, на 29 май, петък, 2015 г. в с. Красен ще се открие реновирана експозиция „В света на писателя Йордан Йовков”.
     В България има три места, които пазят жива „паметта” за Йовков – родната му къща в Жеравна, превърната в музей, къщата музей с Дом-паметник „Йордан Йовков” в Добрич и с. Красен, известно  като  едно  от  „Йовковите места”  в Добруджа, защото тук писателят, учителства   най - дълго   (1907 – 1912  г.)    и    създава   първата   си белетристична творба „Овчарова жалба”.
   
   Идейният проект за новата експозиция е на специалисти от    Исторически музей – Генерал Тошево и Регионален исторически музей – Добрич, а изработването на детайлите и цялостната визия е от професионалисти с доказан опит в сферата на проектиране и изработване на рекламно-информационни елементи за обществени сгради. Иновативните решения в интериора на експозицията в с. Красен се финансират със средства от Капиталовата програма на Община Генерал Тошево и са в размер на 15 000 лв.
   
   Намерението на общинското ръководство да развива алтернативни форми на туризъм както и усилията, които полага в популяризирането на културно–историческото наследство по тези земи, обособяват нови туристически дестинации, в които  т. нар. „Йовкови места” се радват на все по-голям интерес. В тази насока бе и решението на Общински съвет Генерал Тошево през 2013 година да закупи емблематичната за големия писател и този край сграда – Мелницата в с. Изворово.  Предстоящото й реновиране ще даде възможност да се създаде един завършен туристически продукт от маршрути в западната част на общината, като се започне с Исторически музей – Генерал Тошево, премине се през музейната сбирка, посветена на Дора Габе в с. Дъбовик и се стигне до Йовковите места – Филиповата кръчма и Старият хамбар, училището, където писателят е практикувал в с. Красен, музея и въпросната Мелница.