Галина Дурмушлийска ще пее във вторник в ДобричНародната певица Галина Дурмушлийска ще изнесе концерт във вторник заедно с акордеониста Ангел Чакъров, съобщават от общината.
Концертът по наслов „Различни – жива българска традиция" ще е от 18.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова".
Галина Дурмушлийска е родена  в с. Ведрина. Известна още като Гласът на Добруджа. Завършва Хуманитарна гимназия в Добрич. От 1977 г. започва да пее в Ансамбъл за народни песни и танци „Добруджа“, а впоследствие става негов солист. По-късно с Миланка Йорданова и Нелка Петкова пеят в трио „Добруджанка“. През 2003 г. в Нидерландия създава в хор „Чубрица“. Галина е една от най-известните народни певци в България, и една от най-обичаните добруджански певици. Понастоящем живее в град Котел.
Ангел Чакъров е роден на 13.09.1984 г. в гр. Нова Загора. От 7- годишна възраст започва обучението си по акордеон в ДМШ „Илия Аврамов”гр. Нова Загора. От 2007 до 2013 год. работи в НУФИ „Филип Кутев”-гр. Котел като корепетитор. През 2013 год. е назначен за диригент към ансамбъл „Загоре” и преподавател по акордеон в НУМСИ „Христина Морфова” гр. Стара Загора. Лауреат е на национални и международни конкурси.