Хор "Черноморски звуци" с концерти в Италия"Честит Великден, Христос Воскресе!" прозвуча на български език в началото на празничната меса днес в италианския град Лорето, водена от Джовани Тонучи - архиепископ и папски делегат. Повод за приветствието в градската катедрала бе участието на балчишкия смесен хор "Черноморски звуци" в 54-то издание на фестивала за сакрална музика "Вирго Лауретана". Певците от Балчик, водени от диригента д-р Валентина Георгиева, имаха натоварена фестивална програма през последните дни с
изяви на различни сцени в града. Присъствието им в Лорето е в резултат на сериозен подбор измежду 69 вокални състави от различни държави, като на финала бяха избрани само 8 хора, разказа днес д-р Георгиева. В съботната вечер балчишките певци бяха аплодирани изключително сърдечно от италианската публика в катедралния храм, а изявата им бе предавана директно по местна телевизия и в интернет.
С днешното участие в празничната меса програмата на "Черноморски звуци" във фестивала приключва, а в началото на месец юни хорът ще посрещне вокални състави от различни европейски държави на фестивал в Балчик.