Живко Желев с награда от БНР за цялостен принос и развитие на българския фолклор (видео)Музикалният ръководител в ПФА „Добруджа"  Живко Желев получи  голямата награда на БНР за цялостен принос и развитие на българския фолклор. Грамотата и статуетката бяха присъдени на 8 април, по време на гала-концерт на победителите в класацията „Надпяване" на програма „Христо Ботев".
Живко Желев работи върху десетки проекти, кат Авторски юбилеен албум, озаглавен „Музика, която оставя следи”, музикална визитка на Лайънс клуб Добрич „Музикални мостове”, музика към електронна
визитна картичка на град Добрич, албум на община Ген. Тошево, двоен юбилеен албум на Калинка Вълчева, трета и четвърта част на самостоятелните албуми на Дичо Дичев „Бисери от Странджа”, музика към танците „Кукери” и „Северняшки танц”, аранжименти към шест песни на Верка Сидерова и изпълнения на Галина Дурмушлийска, юбилеен албум „Традиции и съвременност” на ПФА „Добруджа” по случай 60 години от основаването му, аранжименти на 9 пиеси от добруджанския изпълнител на акордеон и хармоника Стефан Георгиев, албум с песни на Атанаска Станева, музика към филма „На смърт ранени от любов”.
Живко Желев е ръководител и на оркестър „Бисери”,  работи върху самостоятелни проекти, съвместно със своя син Пламен Желев.