150 деца от „Алексия" взривиха публиката с „Цар Лъв” (видео)

                                                    Сн. А. Радилов
Зонална Танцова Организация „Алексия" отбеляза тази вечер при голям успех своя 20-годишен юбилей със спектакъла „Цар Лъв".
Работата по спектакъла е била огромна и мащабна. За всеки участник специално е изработен костюм. Хореографската режисура и хореографията са дело на Севдалина Мавродиева.
На сцената се изявиха 150 деца. Главните роли са поверени на Красимир Демиров, който е и автор на текста и Любов Николова. Те се превъплъщават в Тимон и Пумба. Пламен Маринов звучи като гласът на Муфаса. Нанси Георгиева изпълни неговата роля, а Цвети Илиева изигра  Скар. Мария Узунова бе в ролята на Симба, вече като голям, а Мари Петрова го пресъздаде като бебе. Симба като малък се играе от трима- Доника Галинова, Мартин Пенчев, Момчил Димитров, Зузу е Грета Илиева, Рафики – Ваня Колева, Сараби – Деляна Ивелинова, Нала –Ева Мелникова и Йоана Илиева. Ролите на хиените са поверени на Мария Антоанета Градинарова, Ана Мария Пенева и Лиана Ивелинова. Това са солистите, които положиха много голям труд.
Според нея, и възрастни и деца възприемат спектакъла по различен начин. Неговият сюжет успява да докосне и да развълнува всеки, тъй като касае различни житейски ситуации.
Спектакълът може да се гледа на сцената на ДТ „Йордан Йовков" и на 30  април.