Организират конкурси за карикатура и дигитални рисунки

Общинският младежки център „Захари Стоянов” в Добрич организира за пореден път конкурс за карикатура с тема „Смешното в училище в карикатури”. Децата и младежите, които участват в конкурса, са разделени в три възрастови категории – от 10 до 12 години, от 13 до 15 години и от 16 до 19 години. Карикатурите трябва да бъдат предадени в сградата на центъра до 14 март тази година. Професионално жури ще оценява творбите. Резултатите ще бъдат обявени до 25 март, след което карикатурите ще бъдат подредени в изложба. Всеки участник в конкурса може да представи до 5 карикатури. Условие е те да останат във фонда на Общинския младежки център, а авторите им да са съгласни карикатурите да бъдат използвани върху рекламни материали, разпространявани от ОМЦ. 
Предвидени са по три награди във всяка възрастова категория, също и поощрителни. За девети пореден път ОМЦ организира и национален конкурс за рисунка – дигитална живопис и графика с тема „Моята България”. В този конкурс участниците са в четири възрастови категории – от 10 до 25 години. Творбите се представят за участие на хартиен носител и трябва да са създадени със свободна ръка с електронни инструменти за рисуване на подходящи графични редактори на компютъра. 
Крайният срок за заявяване на участие е 21-ви април тази година. В периода от 10-ти до 15-сти май ще бъде подредена изложба с отличените творби.