Представиха премиерата на филма „Добрич – градът на помирението”Филмът „Добрич – градът на помирението” бе официално представен на 26 февруари в кино „Икар”.
Това е първият художествено – документален филм за Добрич и региона, който представя историческата съдба на   Добруджа от най-древни  времена до съвременността.  Филмът е направен по поръчка на Общината и е финансиран от общинския бюджет, както и от спонсорства. 
Лентата е 32-минутна, озвучена изцяло на английски от Джонас Толкингтън - продуцент, режисьор и диктор, придружена от субтитри на български език. Режисьори и продуценти на рекламния филм са Степан Поляков и американският продуцент. Идеята  на авторския колектив е да се представят по възможно най-атрактивен начин Добрич и региона, видяни през погледа на чужденеца, като по този начин се очаква той да  достигне до зрителска аудитория от целия свят. Филмът ще бъде качен в официалната страница на Община Добрич www.dobrich.bg и ще бъде поредният рекламен продукт, който ще популяризира Добрич и Добруджа.