Най-успешната Бродуейска комедия "В защита на пещерния човек" гостува в ДобричНай-успешната Бродуейска комедия за недоразуменията между половете "В защита на пещерния човек" гостува в Добрич на 26 февруари от 19.00 часа на сцената на Общински младежки център „Захари Стоянов”.


Автор на "В защита на пещерния човек" е Роб Бекер, режисьор Стоян Алексиев, с участието на Димитър Бакалов.
"В защита на пещерния човек" е спектакъл, който хвърля съвсем нова светлина върху взаимоотношенията между мъжа и жената. Митко, симпатичният герой и домакин на представлението среща в кръга от "свещено бельо" своя предтеча от пещерните времена, който споделя с него една хилядолетна мъдрост: Мъжете са ловци, а жените – събирачи. Факт, който човешката еволюция не е успяла да промени и до днес. Това, което средностатистическият мъж винаги е подозирал, Митко научава от първа ръка и се пита: "Защо не гледаме на мъжете и на жените като на две различни култури – с различни езици, различни обичаи и различни истории?" Въоръжен с това познание, нашият герой изследва необятната вселена на събирачките: Този тайнствен свят на най-добри приятелки, пазаруване и секс. Със самоириния и хумор Митко анализира и начина на живот на ловците. Разкрива ни какво значение може да има фразата "Да поседим, без да говорим" , защо дистанционното на телевизора е толкова важно за мъжете, защо не обичат да питат за посоката, когато изгубят пътя или защо никога нищо не могат да намерят в къщи.


Това е брилянтно представление, спечелило сърцата на милиони зрители в повече от 40 държави на повече от 30 различни езика. И до ден днешен, то е най-успешното солово представление на Бродуей. За американската култура пиесата е от особено значение и за това говори фактът, че бившият кмет на Ню Йорк – Рудолф Джулиани обявява денят 18 юли за ден на Пещерния човек и кръщава 44-та улица в Западен Ню Йорк с името "Улица на Пещерния човек".

Двойките по целия свят са влюбени в "Пещерния човек".
Посланията на "В защита на пещерния човек" са универсални, а смехът е един и същ на всички езици.
Задължително трябва да се види от всички, които са имали, имат или искат да имат връзка.
Димитър Бакалов е роден и израстнал в София (с няколкогодишно прекъсване, по време на което е живял във Виена, Австрия). Следвайки семейната традиция, записва да учи за инженер във ВМЕИ – Варна, където в студентското театрално студио “Импулс” попада на хора и става човек (все още не пещерен). Там среща Стоян Алексиев – режисьор на настоящия спектакъл, по онова време актьор във Варненския театър. Неизлечимо заразeн с театралния бацил и след 4 годишно следване Димитър напуска инженерното поприще, защото бива приет във ВИТИЗ, специалност актьорско майсторство, в класа на проф. Гриша Островски.

След завършването си играе в Плевенския и Пазарджишкия театър, а по-късно в различни частни проекти в София. Участва в спектакли като “Голготата на разбойника Варава” от Стефан Гечев, проекта “Еуралия” в Стокхолм под режисурата на Александър Морфов, “Трамвай желание” от Тенеси Уйлямс. В средата на 90-те основава собствена продуцентска компания, занимаваща се с производство на различни видео и аудио формати. Спецификата на тази работа изисква допълнителни умения и знания и Димитър завършва и кинорежисура. Но ако веднъж си вдъхнал театралния прах, той те държи завинаги и по едно щастливо стечение на обстоятелствата Theater Mogul – компанията, която държи интернационалните права на “В защита на пещерния човек” се спира на него за реализацията на спектакъла на българска сцена.

Когато не играе в “Пещерния човек”, може да го намерите като режисьор на снимачната площадка или зад микрофона при озвучаването на множество реклами, а в свободното време на ски – пистите или тенис корта.