Villa di Poletta, представя „ЕТНО“ - една фотографска изложба на списание ЕVА


фотограф Красимир Андонов

Екипът на хотел Villa di Poletta, гр. Добрич, представя „ЕТНО“ - един фотографски проект на списание ЕVА. Откриването на изложбата ще се състои на 02.02.2013 г. от 18:30 ч. в хотел и вино бар Villa di Poletta, ул. Христо Ботев №1. Изложбата ще продължи до 28 февруари 2013 г.
През 2009 г. в рамките на три месеца екип на списание EVA пътува из България, за да се срещне с различни етноси, живеещи на територията на държавата. Екипът се срещна с каракачаните на събора им край Сливен, както и със староверците от Казашко и българомохамеданите от Рибново.
Идеята на проекта е светът на модата с неговата мания по екстравагантност и различност да влезе в диалог с естествените си вдъхновители - хората, които са „екстравагантни“ и различни по исторически или етнически причини.  Да представим как съвременната мода е заимствала от традиционните костюми на три етноса. Eкипът на списание EVA беше щастлив да улови в обектива си различните хора, които живеят в България, да слуша песните им, да чуе легендите  им, да яде от хляба им и като резултат се влюби в тях безвъзвратно.

Екипът, осъществил проекта: Арт директор - Биляна Савова, Криейтив директор - Георги Манов, Стилист - Лиляна Гергишанова, Фотограф - Красимир Андонов, Асистенти - Василен милков, Мария Димитрова

Изложените фотографии могат да бъдат закупени, като средствата от продажбите се предоставят изцяло в подкрепа на фондация „За Нашите Деца”. Сумата ще бъде използвана за построяването на Детска къща за бебета и малки деца с увреждания и лишени от родителска грижа. Повече информация за социалната кампания можете да получите на detebg.org.