Приказка за храбростта и любовта на сцената на ДКТ „Дора Габе” /видео/Първа премиера за 2013-та година ще представи на 25 януари от 18.00 часа ДКТ „Дора Габе”. Това е приказката "Тримата братя и златната ябълка" по драматизация на Мирослав Стоилов. Режисьор на постановката  е Даниела Христова. Сценографията е на Христина Стоилова,  а музиката – на Владимир Джамбазов. Куклите и декорът са дело на Елисавета Качулева и Димитър Митев. В новата постановка участват актьорите Велма Кирова, Петър Петков, Румен Куртев и Димитър Ялнъзов. „Тримата братя и златната ябълка” е  деветият спектакъл на режисьора Даниела Христова,  който се реализира на сцената на кукления театър в Добрич. Това е една приказка за храбростта и любовта, каза  на пресконференция днес Христова.
На 25 март, когато  се навършват 125 години от рождението на патрона на театъра Дора Габе ще бъде представен спектакъл по произведения на авторката. Постановката ще бъде дело на Велма Кирова.
"Принцесата и свинарят", по адаптация от Панчо Панчев ще гледат зрителите по повод 80-годишнината на автора в първите дни на месец юни. За режисьор е поканен Веселин Анев.
Даниела Христова и Петър Петков
През месец май е планирана и една пиеса за възрастни, на испанския автор Алфонсо Вайехо - "Пред зейналия гроб". Режисьор ще бъде Яна Цанкова. Повечето представления ще се играят на открито. С този спектакъл театърът ще участва на фестивала "Пиеро" в Стара Загора, съобщи директорът на театъра Петър Петков
В графика на театъра е предвиден един  много амбициозен проект,  спектакълът с марионетки - "Магия за злато" от Весела Богданова-Фламбурари. Тази пиеса се поставя за първи път в България. Постановката ще бъде на Веселин Анев, който ще допринесе за усъвършенстването на добричките актьори  в играта на куклите с конци.