Трета книга издаде Георги Калчев

На 28 май в една от залите на Художествената галерия на Добрич бе представена третата поетична книга на Георги Калчев - „Едно крило до пролетта”. Сборникът от стихове представи Петрана Савова. Музикалният съпровод на акустична китара бе поверен на Красимир Димитров.

Книгата съдържа три цикъла от по 11 стихотворения. Това са „Едно крило до пролетта”, „Въже от спомени” и „Възкресно жито”. Предговорът на лиричната книга е направен от Драгомил Георгиев, а редактор на изданието е Марин Кадиев. Книгата е издадена с подкрепата на Община Добрич. Издател е „Матадор 74” с управител Атанас Стоянов.


Георги Калчев е роден на 29 януари 1958 година в град Добрич. Следва МИО във ВВИ „Карл Маркс” – София. През 1985 година се дипломира като актьор в класа на проф. Ан. Михайлов. След НАТФИЗ „Кр. Сарафов” работи на свободна практика в София и в театрите на Враца, Силистра и Добрич. Започва да пише поезия още като ученик. Неговите стихове са писани в литературни сборници , вестници и списания. Носител е на голямата награда за поезия на ЕГ „Гео Милев” в Добрич и на трета награда на Националния конкурс на списание „Матадор”.
Има две издадени стихосбирки – „Небесен лов” и „Рай във Ада”.
”Едно крило до пролетта” е неговата третата поетична книга.