Представиха в Добрич книгата на Георги Балабанов «Мълчаливи хоризонти»

На 10 май 2012 г. в Регионална библиотека „Дора Габе" се състоя премиера на книгата на Георги Балабанов «Мълчаливи хоризонти». Това е петата поредна книга на автора, заяви при представянето й Марин Кадиев, председател на съюза на независимите писатели в България. Той е и редактор на сборника с разкази. Георги Балабанов е единственият български автор, който търси земните корени, динамичен, като езикова система, състрадателен. Всеки негов разказ е едно нравствено послание, заяви при представянето на книгата Марин Кадиев. Той допълни, че авторът е и единственият фермер, който освен че дава хляба на близо 1000 души и обработва 15 000 декара земя – пише такива разкази, есета, кроезнание.
Кадиев съобщи и новината, че Георги Балабанов получава първа награда за разказа „Вечерята”, избран измежду 450 автори, оценен от осем членно жури за наградите на СНБП. На представянето присъства Камелия Койчева, зам.-кмет при Община град Добрич, която поднесе приветствие към автора от името на кмета на града Детелина Николова. С музикален поздрав на китара се включи и неговата внучка. Много почитатели и приятели на Георги Балобанов, присъстваха на премиерата. За своята нова книга авторът споделя «В тази книга, във всеки ред на разказите бие и пулсира съвестта ни. Толкова
разнолика и толкова близка. Съвест, която поставя на везните измеренията на сторените от нас дела.... Мисля, че всеки читател ще намери своите мечтани хоризонти, пътувайки към светлината с магията на словото.». Георги Балабанов е издал книгите „Заложени сърца”, „Очите на светлината”, „Скръбната тишина” и „Пролетни ветрове”. По три от неговите разкази са написани музикални пиеси, които са изпълнени на национални научни конференции. Книгата е издадена от издателство «Матадор 74».