Зумба маратон ще разтърси центъра на Добрич


3-часов Зумба маратон ще разтърси центъра на Добрич на 22 май от 19.30ч. За първи път в страната ще се проведе такова събитие в центъра на града и с такава продължителност - на площад "Свобода". Организатори на невероятното забавление са Община град Добрич, Общински Младежки Център "Захари Стоянов" и Арт-център "Палитра", със специалното участие на Латино клуб "Алегрия". Целта е да се популяризира сред добричлии Зумба фитнесът, станал изключително актуален през последните години в цял свят, и да се покаже на обществеността,че съществува различен и зареждащ с много положителни емоции и енергия начин за тонизиране на тялото.Маратонът ще бъде воден от първия лицензиран зумба инструктор от Добрич Стоян Стоянов - организатор, ръководител на Латино клуб "Алегрия".Очаква се участие да вземат и други лицензирани зумба инструктори от страната.
Зумба е тонизираща, забавна, ефективна, лесна за следване, вдъхновена от латино танците, топяща излишните калории танцова фитнес забава, която накара милиони хора по света да се забавляват, докато се грижат за тялото си. От самото си създаване през 2000 година програма Зумба се е разраснала толкова, че става най-голямата и най-успешната танцувална фитнес програма с повече от 12 милиона последователи от различни страни, с различен пол, различни фигури и на различни възрасти. Седмично Зумба тренировки се провеждат в над 110 хиляди зали в територията на над 125 страни, а вече и в България. Зумба стъпи от скоро и в Добрич и се радва на огромен интерес, а почитателите й непрекъснато нарастват.
Организаторите на Първия Зумба маратон в Добрич обещават 3 часа - от 19.30 до 22.30 часа, танци, забавление, добро настроение, страхотни емоции. За да се включите в купона не е необходимо да имате някакви специални умения – просто следвате инструктора пред себе си.Обуйте удобни маратонки или кецове, вземете си вода и елате на площад "Свобода" да се забавляваме заедно без значение на пол и възраст! Нека си подарим едно незабравимо Зумба забавление в началото на лятото!