В събота вечер да гласуваме за Добричката група New 5 на полуфинала на българската Евровизия!

Добричкият квинтет New 5              Сн. БНТ
Ефектно шоу в стил „Мулен Руж” ще изненада зрителите на БНТ
Конкурсът за избор на българската песен в Евровизия навлиза в съществения си етап. Битката между 22-мата полуфиналисти е тази събота в 20:30 ч.
Всеки един от тях е подготвил специално шоу и изненади в представянето си, не само за да впечатли Академията и зрителите, но и да "оцелее" за големия финал. До там ще стигнат най-добрите 12 песни.
Диян Савов от  Deep Zone ще излезе на сцената заедно с добричкият квинтет New 5 на полуфинала на българската Евровизия. Това ще бъде изненадата в изпълнението на групата от СОУ "Св.Климент Охридски". Те ще изпеят на английски песента „Chance for Better Life", продуцирана от Deep Zone.
Нека, добричлии да подкрепим младите таланти Деница, Иванина, Ева-Мария, Ралица и Иван и да изпратим SMS за тяхна подкрепа.
Зрителите ще могат да гласуват в рамките на 20 минути, веднага след като приключи изпълнението на последната 22-ра песен. По регламент песента, която събере най-много зрителски гласове ще се класира за финала. Академията също ще избере своята песен фаворит за финала. Ако една и съща песен е класирана и от Академията и от зрителите на първо място, втората песен за участие на финал е песента - класирана на второ място от зрителите. Останалите десет песни се класират, като 50 на 50 от оценката се формира от вота на Академията и зрителите.
От един телефон ще може да се гласува с по един SMS за всяка песен.
Шоуто ще бъде в стил модерно вариете Мулен Руж - Бурлеска, а декорът е реален и обемен. Над 600 крушки ще светнат, за да видят зрителите едно необичайно и впечатляващо сценично решение. Музикални гости ще бъдат група "Gravity Co", квартет "Стрингс", а специална хореография за шоуто ще представят балет "Дива". Водещи са Миленита и Среброто.