Нашите от NEW 5 на финала на БГ Евровизия!

Добричката група NEW 5 се класира за финала на конкурса за Българската песен в Евровизия.
Академията и зрителите на БНТ избраха финалистите в конкурса за Българската песен в Евровизия. От 22-ма изпълнители 12 се класираха за големия финал на 29 февруари.
По регламент песента, която събере най-много зрителски гласове се класира за финала. Песента, получила най-много точки от Академията също става финалист. Тъй като в този случай изборът на Академията съвпадна с този на зрителите с песента Love Is Alive на Десислава (Dess), втората песен, която отива на финала, е класираната на второ място от публиката – Love Unlimited на Софи Маринова. Останалите десет песни се класират като оценката се формира 50 на 50 от вота на Академията и зрителите.
Всички финалисти са:
ДЕСИСЛАВА (DESS) – LOVE IS ALIVE
СОФИ МАРИНОВА – LOVE UNLIMITED
ГРУПА NEW 5 – CHANCE FOR BETTER LIFE
ИВАЙЛО КОЛЕВ feat. Хипнотик – SEARCHING FOR THE WORDS
СТЕЛИЯНА ХРИСТОВА – ПЪТЯТ
СИМОНА СИВАНИО – ETERNAL
ГРУПА GO WEEK – THE WAY YOU SEE THE WORLD
ЦВЕТЕЛИН АТАНАСОВ- ЕЛВИСА feat. DZ – LOVE GOES AROUND
ТОДОР ГАДЖАЛОВ – STILL LOVE YOU
СВЕТОЗАР ХРИСТОВ – KEEP ME DOWN
РЕНЕ РАНЕВ – ALONE
ВЯРА ПАНТАЛЕЕВА – ВЯРА
Линиите за гласуване бяха отворени след като приключи изпълнението на последната 22-ра песен. От един телефон можеше да се гласува с по един SMS за всяка песен. Времето за гласуване беше 20 минути.
Идеята, декорът и хореографията на шоуто бяха в ефектния вариете стил Мулен Руж. Полуфиналистите впечатлиха публиката с гласови възможности, модерна визия и атрактивни послания. Гости на музикалното шоу бяха “Гравити Ко”, квартет “Стрингс” и балет “Дива”. Водещи бяха популярните лица от хитовия сериал на БНТ “Под пркритие” – Миленита и Сано и допринесоха много за доброто настроение пред малкия екран.