С "Януари" на Радичков откриват обновената камерна зала в театъра


На 30 януари с постановката "Януари" официално ще бъде открита обновената камерна зала в добричкия театър, съобщи директорът на културния институт Иван Мандев, цитиран от Дарик радио. Втората премиера е на 1 февруари. В спектакъла по пиесата на Йордан Радичков ще играят актьорите: Валентин Андреев-Рафе, Владимир Трендафилов, Красимир Демиров, Мартин Радилов, Стефан Киров, Татяна Христова, Мирослав Петров, Пламен Маринов и Георги Калчев.  Той е режисьорски дебют на местна сцена за Цветан Даскалов, който е назначен на щат в добричкия театър. Сценография и костюми- Виолета Радкова.
Камерната  зала е напълно реконструирана със собствени средства, подчерта Мандев. Тя по думите му е превърната в една от най-добрите камерни сцени в страната. Задачата сега е да се намери финансиране и за реализация на проекта за отопление на голямата зала в театъра, сподели Иван Мандев.

За изтеклата година добричкият театър е имал над 87 представления, посетени от над 20 хил. зрители, а собствените приходи са над 106 хиляди лева. Най-успешният проект за годината е моноспектакълът "Лалугер", донесъл на добричкия театър две първи международни награди от фестивалите в Шумен и Битоля, както и номинация за наградата Аскеер в категория Съвременна българска драматургия. Такъв успех в един сезон за нашия театър не се е случвал в близката история, подчерта Мандев. Той определи като много успешни и спектаклите "Странноприемница край границата" по Йовков и "Женитба" на Гогол.