45 автори представени в Каталога „Художници от Добрич”

                                                       Сн. Ангел Радилов
Тази вечер в Художествената галерия – Добрич се състоя представянето на Каталога „Художници от Добрич”. Презентация направи Недко Недков, инициатор на проекта и председател на  Дружеството на художниците в Добрич. Авторите в Каталога и почитателите на изкуството дошли на представянето бяха поздравени от кмета на Община Добрич Детелина Николова, която лично връчи на художниците по пет копия от новото издание.
Каталогът е първото по рода си печатно представяне на всички изявени творци в града, с кратка творческа биография на два езика и репродукции на техни творби. 45 са представините автори  с по 4 репродукции и биография. Една страница е отделена за почит към починалите вече добрички творци.
Като професионален двуезичен каталог, има амбиция да представя цялостно и обхватно творческата гилдия в Добрич и да е отражение на културния облик на града. Каталогът ще бъде разпространен в СБХ, националните и регионални художествени галерии и др.
Предпечатната подготовка и печат на изданието са дело на „ФолиАрт” ООД.
Проектът за изданието е иницииран от Представителството на СБХ – Добрич и получи финансиране от Община Добрич, с решение на Експертна комисия за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението.