Премиера на спектакълът "ЖЕНИТБА"


Премиерата - 23 септември                            сн. А. Радилов
В навечерието на Празникът на Добрич – 25 септември и 71 години от подписването на Крайовския договор, и възвръщането на Южна Добруджа към пределите на България добричките театрали ни зарадваха снощи с премиерата на представлението "ЖЕНИТБА" от Гогол.
Режисьор на спектакълът е Павел Павлов, със специалното участие на Мария Статулова и Николай Урумов и актьорите:Любов Николова, Ема Георгиева, Красимир Демирев, Георги Калчев, Валери Марков, Валентин Андреев-Рафе, Татяна Христова и Владимир Трендафилов.
Някой път като започнеш, така, в свободното си време да мислиш, току-виж накрая решиш най-после да се ожениш. Живееш, живееш и накрая ти става много гадно, убеден е Иван Кузмич Подкальосин, главният герой във великолепната комедия “Женитба”. И започва нареждането и организирането на една толкова трудна работа, каквато е женитбата. Сватовницата шета, събира кандидати и ги докарва чак до шестима, бъдещата булка се срамува и се колебае кого да избере, между кандидатите се  поражда съперничество, намесва се енергичният и хитър  Кочкарьов, който иска непременно да ожени приятеля си…В срещата между Подкальосин и Агафя Тихоновна като че ли нещата се нареждат. Обаче в стаята прозорецът е отворен…
Втората премиера е насрочена за 26 септември от 19.00 часа в голямата зала на ТПЦ "Йорадан Йовков"- гр. Добрич.