Изложба и албум „Конете” представи Димитър Христов в Добрич


Откриване на изложба и представяне на албума "Конете" на Димитър Христов се проведе снощи във „Вила ди полета” в Добрич. 
 30 от фотосите му са събрани и в антологията „Конете”. Текстовете в нея са от митологията до съвременността. Редактор на антологията е поетът Йордан Ефтимов. „Конете” представлява авторска фотография, снимана в различни конни бази, най-вече Албена, с. Спасово и Лозенец.
Първите две представяния на изложбата са били в София, третото в Бургас, и сега във „Вила ди полета” в Добрич.
  Конете са фотогенични по свой начин и имат собствено излъчване и характер. Те притежават чисто човешки качества, които ние мислим че имаме, а реално нямаме, сподели Христов. От 12 години, чисто любителски снимане, което прераства в изучаване. Защото няма как да заснемеш какъвто и да е обект, без да си го изучил. Трябва да научиш начина за да го направляваш, това е един дълъг период от време. Общуването с конете изключително много разтоварва човек от стреса, дава му настроение. Един от начините на общуването е докосването, милването, издаването на звучи, сподели още младият фотограф.
 
 Димитър Христо в момента работи над нов видео проект - „Зад кадър” и посетителите на изложбата първи видяха кадри от видеото. На тях се показва всичко, което се случва зад камерата при процеса на снимане, както многото комични, така и опасни моменти от снимките. Повечето от кадрите в проекта са правени на конната база в курорта Албена.