Добричлията Георги Петров представя нови платна в столичната галерия „Минерва”

Георги Петров и Бойко Борисов              сн.Г Петрова
Всяка нова изложба на Георги Петров е среща с другостта, която художникът е достигнал, в която е вмъкнал поне едно ново усещане за света в себе си и извън него – в багра, в нюансите на бялото и черното, в аромата на цветосъчетания, които привличат, стъписват, заковават зрителя на крачка от едно случване, наречено среща със себе си, тайнствено прочитане на другия до тебе, на една далечна близост, на сродна душа.
Такава е и настоящата изложба на Георги Петров с непретенциозното заглавие „25 юли“, на която са показани  21 нови живописни платна.
Различно дишане - Георги Петров
За запознатите отблизо с художника заглавието е знаково – бележещо рождения ден на автора, но не просто поредният, а денят на Христовата възраст.

Георги Петров посреща своите почитатели, момчешки усмихнат, с една невидима, но осезаема височина на мисълта, на житейската си философия. Пред него са удивителните на постигнатото и непостигнатото, на пожеланото и нежеланото, на утвърждаването и отрицанието в определено по-отявлена категоричност.
По случайно стичане на обстоятелствата, на самото откриване на изложбата художникът получи поздравленията лично от премиера Бойко Борисов.
Изложбата „25 юли”, която е експонирана в Гранд хотел София”,  Галерия "Минерва" ще остане до 19 август.