Дуо Бояджиева – Темнисков - работят с деца и младежи

Росица Бояджиева                      сн. А. Радилов

Тридневните “Празници на класическата камерна музика на открита сцена” /20 - 22 август 2011/, проведени на Лятната сцена в Борисовата градина в София, привлякоха стотици софиянци и гости на столицата. Двата детски спектакъла и трите концерта за възрастни бяха включени в Летнатния афиш на Столична програма “Култура”, съобщи Росица Бояджиева, ръководител на проекта.
Инициативата на сружение “Арт студио ФТ” в партньорство с НМА “П. Владигеров” и сдружение “Дивна арт” е финансирана от същата програма на Столична община в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019. Оценка за събитието даде Матей Козуб – Директор на камерния оркестър на “Симфониета дел Арте”-Виена и на фестивала “Ars Сamera”- Словакия: “Фестивалът “Празници на класическата камерна музика на открита сцена” беше отличен пример за високо качество на артистичната програма, добри организаторски умения и ефективна P.R. работа. Големият брой и положтелна реакция на публиката бяха доказателство за успех.
Трябва да се спомене тук целта на фестивала и дуо Бояджиева – Темнисков - да работят с деца и младежи, на която се дължи изключителното въздействие. Концертите за деца, както и мотивационният концерт на Студентски брас квинтет са форма и предмет, кореспондиращи с европейските практики в тази сфера в днешната трудна културна и социална ситуация.