Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него“ ще има съпътстваща културна програма

"Добруджански алвиги"

От тази година Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него“ ще има съпътстваща културна програма. Всеки ден изложители и гости ще имат възможност да се насладят на изпълненията на най-добрите фолклорни оркестри на град Добрич. Всеки панаирен ден ще завършва с концерт на специално изградена сцена, разположена непосредствено до входа на зала „Добротица“. Последователно в четирите дни ще се представят музикантите от оркестрите „Мелодия“, „Траяна“, „Добруджански авлиги“ и „Извор“. Целта е изложението да има не само панаирен, но и културен облик.
Идеята за съпътстващата културна програма е на „Добрички панаир” и радио „Добруджа“. За реализацията й през тази година спомагат благодетели от цяла Добруджа – хотел „Отдих“, гр. Каварна, „Елит – 61 Иван Иванов”, гр. Ген. Тошево, ЕТ „Тошко Георгиев – Тера“ с. Карапелит, ЕТ „Ренесанс Кирил Жендов“ с. Крушари. 
Идеята на ръководството на „Добрички панаир” е културната програма да се превърне в традиция и всяка година пред изложители и посетители да се представят изявени добруджански изпълнители.