С интересни концертни програми продължава творческият сезон Български камерен оркестър

                                                          Снимка: Ангел Радилов
Български камерен оркестър - Добрич започна Новата 2011 г. с цикъл от десет музикално-образователни концерта за възпитаниците на Добричките училища.
През втората част на концертния сезон ценителите на класическата музика ще могат да се насладят на изключително любопитни и богати концертни програми, тъй като до края на сезона  в Добрич се очаква да гостуват редица изтъкнати български музиканти като Кремена Ачева -солист, флейтист в Софийската филхармония, проф. Гинка Гичкова - преподавател по цигулка в НМА.проф."Панчо Владигеров", академик Васил Казанджиев - изтъкнат композитор, диригент и педагог. Сред спряганите имена е и това на проф.Йосиф Радионов-цигулка. Редом с музикално-образователните концерти , чиито пореден цикъл  ще бъде проведен през пролетта, след повече от 10 годишно прекъсване се очаква и младите таланти на Добрич отново да застанат пред оркестъра защитавайки честта и музикалните традиции на СОУ "Св.Климент Охридски".
Седмица на камерната музика , чиито организатори са Община град Добрич и музикална къща "Катлин" ще бъде открита на 9 май с гост-диригент академик Васил Казанджиев. По традиция концертният сезон ще бъде закрит през месец юни.
Входът за всички концерти на Български камерен оркестър е свободен.