Калуди Калудов води първият майсторски клас по оперно пеене в Добрич

Днес бе даден стартът на първия майсторски клас по оперно пеене, който се води от маестро Калуди Калудов. Инициативата и организацията е дело на Европейска музикална къща "Европа пее" в лицето на добричкия продуцент Юлиана Гианти.
На откриването се явиха три момичета от Добрич и толкова момчета от Варна, като броят им ще достигне десет. Европейска музикална къща "Европа пее" е създала приятна атмосфера за работа в помещение по ул. Страцин №1. За отбелязване е факта, че курсът е безплатен за младите таланти. Класовете ще се провеждат между 10.00 и 13.00 ч. всеки ден от днес до 31 януари.
Предвижда се и второ издание на майсторския клас на Калуди Калудов през летния сезон от 4 до 19 юли в Добрич.
Безкрайно съм щастлив, че сега се полага едно ново начало и то ще мотивира всички талантливи млади хора от Добрич, заяви при откриването днес Калуди Калудов.
Нека да припомним, че оперният певец е роден през 1953 г. във село Любен Каравелово, Варненско. Учил е в Добрич. През 1978 г. завършва оперно пеене в Държавната музикална академия - София и продължава да се развива като тенор при известния наш певец и музикален педагог Никола Николов. От 1990 г. живее постоянно в Полша и пее в най-големия полски оперен театър - Театр Велки във Варшава. От 2003 г. е преподавател в Музикалната академия на Катовице. След 1994 г. ръководи няколко майсторски класа в Полша, Италия и България.
До 4 август 2010 е директор на Оперно филхармонично дружество - Пловдив.