Отбелязахме 133 години от освобождението на Добрич от османско робство

С общоградско поклонение и полагане на цветя в Добрич бе отбелязана 133 годишнината от освобождението на града от османско робство.
На паметниците на Васил Левски, Христо Ботев, Захари Стоянов, Стефан Караджа, Хайдут Пею Буюклията, на Алея на опълченците в Мемориалния комплекс “Военно гробище” и Костницата на загиналите руски войни, както и на паметника на писателя Ф.М. Достоевски бяха поднесени цветя на признателност. 
С общоградско поклонение в Регионална библиотека „Дора Габе” бе отбелязана 133-ата годишнина от освобождението на Добрич от турско робство. В поклонението участваха Генералният консул на Руската федерация във Варна Юрий Соловьов, председателят на Общинския съвет Иван Мандев, зам.-кметовете Иван Колев и арх. Пламен Ганчев. Гордея се и съм благодарен на ръководителите на Общината за това, че съхраняват паметта и уважението към най-важния герой на тази война – генерал-лейтенат Аполон Цимерман, заяви Юрий Соловьов.
До 11 февруари  във фоайето на Регионална библиотека „Дора Габе” ще  бъде експонирана изложбата на библиотечни документи „Поклон пред героите”.