Кметът на Добрич Детелина Николова почете 100-годишнината от рождението на видният добруджанец Данаил Бекяров

Инициативата за гостуването в домът на Данаил Бекяров по ул. „Г. Кирков” е по повод 100-годишнината от рождението на почетния гражданин на Добрич. Днес преди обяд кметът на града Детелина Николова поднеси погача на съпругата 88-годишната съпруга Вярка Бекярова.
Организатор на гостуването е Първият частен  платен  доставчик на социални услуги в град Добрич – „ВМВ” ООД.
Председателят на Дружеството на краеведите в Добрич Атанас Пеев прочети свои спомени за патриота и общественик. Данаил Бекяров е носител  на първото държавно отличие за юристи за безпристрастна и неподкупна работа, журналист, публицист,  родолюбив добруджанец, посветил живота си на Добрич.
Атмосферата на почит и преклонение допълни Детската филхармония към читалище „Йордан Йовков” с ръководител Ангел Ангелов. Децата  поздравиха възрастната жена с изпълнения на произведения от български автори.
За Вярка Бекярова  ежедневни грижи полагат хората от  „ВМВ” ООД.
Във връзка с паметната годишнина и в знак на признателност, „ВМВ” ООД отправи предложение към Община Добрич,  една от улиците в града да носи името на Данаил Бекяров.  Идеята подкрепят Сдружение на писателите в гр. Добрич и Дружеството на краеведите в гр. Добрич.
Ангел Радилов