Кметът на Добрич Детелина Николова Ви пожелава незабравими коледни и новогодишни празници

На прага сме на най-светлия християнски празник Рождество Христово и Новата 2011 година.
Винаги съм обичала Коледа - може би е нещо, което е останало от детството ми. Това са дни, в които сякаш чувствам, че ставаме по-добри, раждат се нови надежди, възкръсва и вярата в онези ценности, които осмислят един живот - семейството, приятелите, любовта, добрите чувства. Всяка година на Коледа се връщаме към едни от най-хубавите традиции на нашия народ - да съберем близките си, да приготвим коледната трапеза и да отправим нашите молитиви към Господ да ни съхрани и да ни подкрепя. Колко хубаво би било, ако съумеем да запазим този дух през цялата година, да сме по-толерантни и по-добри едни към други.
Скъпи съграждани,
Всеки един от нас, в края на отиващата си година се замисля за всичко извървяно, за радостта, която ни е споходила, за близки, с които сме се простили, за всичко, което ни заобикаля. И за да продължим напред вземаме поука от грешките си, споделяме взаимните си тревоги, търсим най - човешките думи, за да изразим болката и вярата си.
А в Добрич се случиха и ще продължават да се случват хубави неща, защото вярвам, че избрахме правилната посока, за да променим нашия град.
Нека в навечерието на Новата година си пожелаем:
- единен и устремен напред Добрич, в който живеем в диалог и съгласие и поставяме общото пред това, което ни разделя;
- един по-справедлив Добрич, в който нашите майки и бащи живеят достойно, а децата ни получават повече шансове за работа и живот.
Нека малко преди да се поздравим с "Честито Рождество Христово" и да посрещнем Новата 2011 година, да повярваме, че ще успеем само ако бъдем заедно и укрепим доверието помежду си. Ако обещанията се изпълняват, обявените ангажименти се спазват и всеки поема своите отговорности.
Защото в такива празнични мигове ние най-добре осъзнаваме, че нашите предци са създали обичаите, а сега те формират нас. Да пазим тези обичаи и да се гордеем с всички традиции на Добруджа, които събират златните плодове на добруджанската земя, в които узрява хлябът ни.
Скъпи мои съграждани,
Нека в последните мигове преди Новата 2011 година да вдигнем чаша с наздравица за просперитета на Добрич, за здраве, успехи и благополучие на всички.
Дано Коледа ни вдъхне много сили и вяра в бъдещето, за да продължим всички, всеки по своя си начин да работим за нашия Добрич.
Да си пожелаем мирна, спорна и благодатна Нова година!
Нека тя да бъде година на сбъднати надежди!
Пожелавам на всички граждани на Добрич незабравими коледни и новогодишни празници!
Детелина Николова
Кмет на Община град Добрич